Kremet karbonadedeig med timian

Kremet karbonadedeig er favoritten til hverdags for tiden, men her hjemme går den under navnet hjortehakk. I vinter fikk vi nemlig denne oppskriften og kvernet hjortekjøtt av tanten min, og det var så utrolig godt! Da det ble slutt på hjortekjøttet prøvde jeg å lage det med karbonadedeig i stedet, og det fungerte helt utmerket. Det ser kanskje litt stusselig ut, men smaken er fantastisk.

IMG_71502

Til denne trenger du:

1 pk. karbonadedeig
1 ss soyasaus
2 dl crème fraîche, ev. fløte
1 halv buljongterning
timian
pepper

IMG_71382

Slik gjør du:

Hakk opp og stek karbonadedeigen i en panne. Ha oppi ca. en spiseskje med soyasaus og bland det inn. Hvis du har en skvett med rødvin kan du gjerne ha i den også. Tilsett crème fraîche, buljong og godt med timian og la det putre mens du rører av og til. Smak til med pepper, salt er sannsynligvis ikke nødvendig. Jeg pleier å la den stå på pannen til væsken er borte, men dersom du ønsker en mer sausete konsistens kan du gjerne ta den av platen før. Her er karbonadedeigen forresten laget med laktosefri havre-crème fraîche.

IMG_71532

Serveres med ris, quinoa, pasta, potetmos eller kokte poteter og en grønn salat. Buon appetito!

5 tanker om “Kremet karbonadedeig med timian

    • Så koselig at du sier det, Ida. :) Jeg har hvert fall tatt en lang pause. Men jeg tenker mye på bloggen for tiden, så plutselig er jeg tilbake med et nytt innlegg eller to:)

  1. Det er alltid lov med pause :-) Da skal jeg ikke slutte å besøke bloggen din helt enda, håper du snart er tilbake med et nytt innlegg eller to ;-)

Skriv en kommentar