Lei av å bli lurt

Jeg lar meg lett irritere av sleipe salgstriks. Enten det er elektrokjeder du må krangle med og vise til paragrafer i forbrukerkjøpsloven for å få det du har krav på, eller om det er andre kjeder som sleiper seg unna på et eller annet vis, jeg har ikke mye til overs for det.

Det er en concealer som du alltid vil finne i min sminkesamling, den har jeg sverget til i 5-6 år nå. Denne gangen hadde den dessverre stått for lenge og fått en veldig ubehagelig lukt, så for et par uker siden gikk jeg innom butikken for å kjøpe ny. Jenta i butikken forteller meg at den har blitt forbedret, den har nemlig fått en mer kremete konsistens og kommet i nytt, firkantet design. Så fint da, tenker jeg, mon tro om prisen er den samme? Jada, det er den, i følge jenta. Prisen er litt stiv, 285 kr, men det er et godt produkt så jeg er fornøyd med kjøpet. Helt til neste dag.

IMG_64632Etter at jeg har brukt concealeren for første gang legger jeg merke til at det pleide da å være ganske mye produkt i denne? Jeg sammenligner med den gamle jeg fortsatt har liggende og ser på baksiden av begge to. 18g i den gamle, kun 8g i den nye. Da er jo prisen doblet, og vel så det! Jeg håper og tror at jenta i butikken ikke var klar over det, men jeg sitter igjen med en følelse av å ha blitt lurt.

IMG_64692Det har nesten blitt vanlig å bytte design, minke mengden og øke eller beholde samme pris. Blant annet Tine har gjort det samme flere ganger. Hvorfor byttes designet? Jo, for da kommer det ikke like godt frem at produktmengden har minket. Du er jo vant til den gamle emballasjen.

tineEnda sleipere er de som annonserer med én pris på nettsiden sin og en helt annen pris etter at du har tatt en tur innom prisjakt. Tidligere har jeg kjøpt linser for 270 kr per pakke. Plutselig en dag var de satt ned til 179 kr, og etter en tur innom prisjakt.no fikk jeg kjøpt en pakke for 118 kr.

Sleipt, sleipt, sleipt.

2 tanker om “Lei av å bli lurt

  1. Fy F**** Større innpakning, mindre innhold og «lik» pris.
    Dette er så irriterende og sleipt. Rett og slett juks og lureri!

Skriv en kommentar