Marias bebudelse

25. mars! Ni måneder før jul, Marias bebudelsesdag, den dagen Jomfru Maria fikk vite at hun skulle føde et barn. Men hva i all verden har det med vaffeldagen å gjøre? I følge mine kilder stammer vaffeldagen fra Sverige, hvor Marias bebudelsesdag ble kalt «Vårfrudagen». Med en litt slurvete uttale og noen misforståelser ble det til «våffeldagen». «Vårfru» og «våfflor» kan jo høres ganske likt ut, så i dag spiser vi vafler og feirer at det er ni måneder til jul.

Uansett om dette stemmer eller ikke, så er ikke jeg vond å be! Jeg sier aldri nei takk til en vaffel, så jeg har slengt meg på og laget bestemors rømmevafler i dag.

IMG_5956
Du trenger:
3 dl kremfløte
3 egg
3 dl vann
mel
salt

IMG_5957Pisk fløten til krem. Pisk inn eggene og bland inn vann. Visp inn mel til du får passe konsistens og ha i en liten klype salt. Stek og server gjerne med rømme og hjemmelaget jordbærsyltetøy.

 

4 tanker om “Marias bebudelse

  1. Ikke det at jeg tror på det med forvanskningen fra Vårfrue til vaffel, men det er ikke nødvendigvis til hinder for at det er en forbindelse. Jeg spiste også vaffel i dag! Og feiret bebudelsen.

Skriv en kommentar