Pasta med avokadosaus

Denne pastasausen pleide mamma å lage og er virkelig noe av det beste jeg kan få servert midt i uka. Skikkelig god hverdagsmat! Dette er verdens enkleste rett som går fort å lage. Jeg bruker ingen eksakte mål, så den blir litt ulik fra gang til gang, så her er det viktig å smake til underveis! Sausen holder til ca. 2 personer.

IMG_5913         IMG_5915
Du trenger:
1 avokado
4-5 cm med purre
1 hvitløksfedd
ca. et halvt rømmebeger
sitronsaft
salt
pepper

IMG_5922
Sausen lager du mens pastaen koker. Del avokadoen i to, fjern steinen og skrap ut fruktkjøttet med en skje. Skjær purrebiten i 3-4 deler. Del hvitløksfeddet i to, og kjør alt sammen med en stavmikser. Du kan eventuelt tilsette en liten neve med spinat dersom du ønsker en grønnere og mer næringsrik saus. En liten neve vil ikke gi en utpreget spinatsmak. Tilsett rømme og bruk stavmikseren en gang til. Smak til slutt til med sitronsaft, salt og pepper.

IMG_5931

Denne retten passer perfekt en varm sommerdag, siden sausen ikke skal varmes opp. Buon appetito!

Skriv en kommentar