Renhold av sminkeverktøy

I dag tenkte jeg å komme med et kjapt lite tips eller en oppfordring om du vil. Er du egentlig flink nok til å vaske og ta godt vare på sminkekostene dine? Jeg synes absolutt at det er verdt å invistere i gode koster, og de holder mye lenger dersom du steller pent med dem. I tillegg har det en annen klar fordel; det samler seg utrolig mye bakterier i sminkekoster, og når du da fortsetter å bruke de samme kostene i ansiktet dag etter dag så tilfører du de samme bakteriene på et nyrenset ansikt. Bakterier kan igjen føre til urenheter, så min oppfordring er å vaske kostene dine minst en gang i uken.

En fin huskeregel er å behandle kostene dine på samme måte som ditt eget hår. Vask dem skånsomt med sjampo og balsam og la dem ligge mens de tørker, slik at vannet ikke renner nedover inn i kosten. Koster med syntetisk bust kan du gjerne bruke zalo på av og til for å få fjernet alle fettrester.

Dersom du har dårlig tid en dag og må få en kost ren og desinfisert kjapt kan du bruke heptan fra apotek. Da heller du litt heptan over i en glassbeholder og skrur på lokket på flasken. Dypp penselen ned i væsken og dra kosten frem og tilbake i børstebevegelser over litt tørkepapir. Heptan er et veldig sterkt stoff, og man skal være forsiktig ved bruken av det. Det brukes av mange makeupartister ute på oppdrag, fordi det fjerner bakterier i en fei og bruker veldig kort tid på å tørke. Passer derfor ypperlig om man skal sminke mange personer etter hverandre.

Nå som det er påske og fortsatt noen fridager igjen så håper jeg du vil bruke noen minutter på å gi kostene dine den pleien de og du fortjener. :-)

2 tanker om “Renhold av sminkeverktøy

Skriv en kommentar