Saftig sitronkake

Jeg fikk en oppskrift fra onkelen min for en stund siden, så i dag har jeg brukt noen timer på kjøkkenet. Denne kaken er utrolig saftig og god! Kraftig og ekte sitronsmak, nam. Oppskriften er på tysk, og jeg kan ikke et ord tysk, så google translate måtte til. Google translate i seg selv er jo heller ikke bare-bare, jeg vet hvert fall ikke hva «cast», «kinn» og «fylle mingle med publikum» skal bety, men det ble da kake. Hvis du kan tysk kan du finne oppskriften her.


 

Til denne trenger du:

250 g romtemperert smør/margarin
250 g sukker
4 egg
3-4 sitroner
250 g mel
1 ts bakepulver
1 klype salt
100 g melis

IMG_66262

Slik gjør du:

Ta smøret ut av kjøleskapet en stund før du begynner. Rør smøret mykt og tilsett sukker, og deretter ett og ett egg. Visp til det blir fluffy. Rasp skallet av to sitroner og tilsett. Deretter blander du inn mel, bakepulver og en klype salt. Smør en brødform og hell deigen oppi. Kaken stekes på 180 grader i ca. en time. Følg med mot slutten!

Mens kaken steker kan du presse 1 dl saft av sitronene og blande det godt med melisen. Når kaken er ferdig og har avkjølt seg litt, stikker du den forsiktig med en pinne. Kaken sprekker opp på toppen, og det er best å bare stikke her, for da vil ikke hullene synes så godt. Hell sitronblandingen over kaken og la det trekke inn.

IMG_66412

Min kake sto i ovnen akkurat så lenge som oppskriften sa, men jeg burde nok fulgt nøyere med mot slutten. Den ble litt for godt stekt på kantene og ikke så veldig visuelt vakker, men smakte nydelig. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du prøver denne!

6 tanker om “Saftig sitronkake

  1. Den ser helt nydelig og perfekt ut, spør du meg!
    Nam, nam! Gleder meg til å prøve!
    Det med tid/steketemperatur er ofte det vanskeligste med baking. Så det er viktig å bli kjent med sin egen ovn og vite hvor man skal ‘legge til og trekke fra’ i forhold til oppskriften.

  2. Har også prøvd denne oppskriften – og kan anbefale den. Utrolig saftig og med en tydelig sitronsmak. Holder seg godt over flere dager også – bare du lar den ligge i kjøleskapet.

Skriv en kommentar