Salatdressing à la Paris

I mai i fjor var jeg noen dager i Paris sammen med nesten hele familien. Vi fikk så utrolig god mat der, og jeg ble så inspirert! Siste kvelden var vi alle veldig slitne etter lange dager i Versailles, på Champs-Élysées, Louvre og besøk i Eiffeltårnet, så vi endte opp på en koselig restaurant rett rundt hjørnet fra hotellet. Selv der var maten kjempegod, til og med salatdressingen var noe for seg selv. Så jeg tok mot til meg og spurte kelneren pent om det var mulig å få oppskriften på den. Og jada, det fikk jeg! Så, for å piffe opp en deilig salat, her er oppskriften:

IMG_5809

Du trenger:
Olivenolje
Hvitvinseddik
Dijonsennep
Salt
Pepper

Bland passe mengde med olivenolje og eddik. Jeg bruker ca. dobbelt så mye olivenolje som eddik, eller 3 deler olje og 1 del eddik. Tilsett salt og pepper, og ca. en teskje sennep. Pisk det sammen med teskjeen og hell over salaten.

Kjempeenkelt, og kjempegodt!

Skriv en kommentar