Sminkebegreper for dummies

Det er mange begreper innenfor sminke og hudpleie, og dersom du ikke er så interessert i sminke så kan de virke uforståelige. Her har jeg satt sammen en liten liste som jeg håper du blir litt klokere av.

 

Peeling
Ansiktsprodukt som inneholder små slipekorn for å fjerne døde hudceller på hudoverflaten. Brukes en til to ganger i uken og bidrar til du får en jevn, fin overflate å legge sminken på.

Toner
En toner brukes etter at du har renset ansiktet for å lukke porer og fjerne all forurensning og sminkerester.

Serum
Brukes i tillegg til dag-/nattkrem og inneholder høyere konsentrasjon av virkestoffer, og trenger derfor dypere ned i huden. Påføres før fuktighetskrem.

T-sone
Det er sonen i ansiktet hvor talgproduksjonen ofte er høyest; i pannen, på nesen og på haken. Mange har derfor en fet t-sone.

Globallinjen
Globallinjen ligger i det søkket som er under brynsbenet, der hvor øyelokket skaper en liten fold.

Pigmentering
Dersom en øyenskygge er godt pigmentert betyr det at den er fargesterk og fargen som påføres på huden er lik eller tilnærmet lik fargen i beholderen.

Base
En base inneholder en nyrenset hud med tilført fuktighet, gjerne en primer, foundation, concealer og pudder. Målet med basen er å skape en vakker hud som ser frisk og strålende ut. Noen bruker også ordet base om primer til ansikt eller øyelokk.

Primer
Et produkt som brukes over fuktighetskrem og under sminke. Skal glatte ut hudoverflaten slik at porer osv. blir mindre synlig og du får et bedre underlag til resten av sminken.

Countouring/shading/skyggelegging
En av de mest geniale sminketeknikkene jeg vet om, og en veldig gammel teknikk. Sminke handler mye om å skape lys og skygger i ansiktet, og det er nettopp det contouring gjør. Når vi legger concealer og foundation fjerner vi mange av de naturlige konturene, og derfor må vi skape det på nytt med sminke. Med contouring kan vi fremheve kinnben, skape en illusjon av smalere ansikt og nese, vi kan løfte tunge øyelokk, skjule en dobbelthake, forstørre eller forminske øyne og skape fyldigere lepper m.m.

Highlighter
Ligger i ordet, et produkt som brukes for å skape lys og fremheve. Brukes mye i contouring.

Mist
Dette er væske i sprayform og brukes for at sminken skal «sette» seg og holde lenger, og for å tilføre huden fuktighet. Genialt når det er varmt ute eller for eksempel på fly hvor det er lav luftfuktighet.

 

Er det andre ord eller begreper du lurer på? Legg igjen en kommentar så skal jeg forsøke å svare så godt jeg kan.

Skriv en kommentar