Sørlandsidyll & den italienske rivieraen

Hei og hopp!

Jeg vet ikke om jeg skal gidde å unnskylde det lange fraværet engang, men det skyldes til dels alle elektronikkproblemene, pcen er fortsatt skjør og nettet er ustabilt. Men hovedgrunnen er nok at jeg har vært lat og rett og slett vært i feriemodus. Deilig!

Jeg har hatt en veldig fin, to-delt ferie. Først ut var halvannen uke i Kristiansand. Jeg slapper så godt av når jeg er der, omringet av vakker norsk natur og sjøluft. Dagene fylles med bading og soling, lesing, shopping, dyreparken, kortspill, god mat og fisketurer nesten hver kveld. Fisketurene er faktisk noe av det beste, det overrasker meg veldig. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle finne noen som helst glede i å fiske, men jeg tok veldig feil. Det viste seg at det er en super form for avslapping, to mennesker alene på en brygge om kvelden, solnedgangen, havet, og håpet om å få en stor fisk som kjemper. Så utrolig gøy, jeg har til og med fiskelykke, se på han her!

IMG_4800

Han fikk navnet Sei-far.

Etter Kristiansand var jeg hjemme i noen få timer, pakket ut av koffert, pakket ned i koffert, og sov et par timer før det bar avsted til Gardermoen. Der ventet flyet til Nice og en uke i nydelige Italia.

DSC031372

Så herlig å være tilbake i Alassio! Første gangen jeg var her var jeg en liten jente på fire år med halvlangt blondt hår. Jeg husker så godt at kinnene svei fordi fremmede mennesker kom bort og kløp den lille blondinen i kinnene. De kløp hardt! Nå har jeg blitt 25 år og mye mørkere blond, så kinnene forble heldigvis ukløpet denne gangen.

12 07 13_79002

Det er 15 år siden jeg var her sist, men nå har jeg lovet meg selv at det ikke skal bli så lenge til neste gang, for denne sjarmerende lille byen er virkelig mitt paradis. Det var her jeg badet i havet for første gang, kjente sanden mellom tærne, smakte ekte, italiensk mat og rett og slett falt pladask for hele landet.

12 07 16_76732

20150727_1534472

DSC031352                                                                                Skilpaddeøya ♥ Ser du?alassio Alassio 2013 0542 il murettoIl muretto di Alassio er en av byens store severdigheter. Her har de satt opp hundrevis av fliser med autografer fra alle kjendisene som har vært i byen. Det var ikke veldig mange navn jeg kjente igjen da de fleste var italienere, men både Anita Ekberg, Thor Heyerdahl, Ernest Hemingway og hans papegøye, Pedrito Hemingway, er representert. Byen har også en missekonkurranse oppkalt etter muren, Miss Muretto.godteributikk                                                                                     Nam… ranneialassioFineste Rannei kom til og med på besøk! Hun var på ferie i Frankrike to-tre timer unna med tog, og utrolig nok hadde hun lyst til å bruke et par dager av ferien sin på å besøke meg. Kjempekoselig, ferien ble komplett ♥

2 tanker om “Sørlandsidyll & den italienske rivieraen

  1. Tusen takk for et nydelig opphold i barndomsparadiset ditt! Alassio gav absolutt mersmak på Italia, og lysten på å lære språket. Du briljerte med italiensken, Karen! Håper det ikke blir så lenge til neste gang vi kan bade sammen♡♡

Skriv en kommentar