Super forkjølelsesmikstur

Jeg er syk! Skikkelig forkjølet. Det er like før jeg flyr på veggene her, for nå har jeg vært innesperret i leiligheten siden søndag kveld. Men nå er jeg endelig på bedringens vei. Kanskje på grunn av min supermagiske forkjølelsesdrikk… IMG_5994Vi har en slags familieoppskrift som alltid brukes når noen er forkjølet og har vondt i halsen. Pappa har alltid laget det til meg, akkurat som hans mor lagde til han. Vi kaller det «treakmjølk».

Melkedrikken består av en slags karamell som er kokt på saften av einebær (treak, smaker lakris!), melk, sukker og salt. Jeg synes det er kjempegodt og jeg kan nesten kjenne på kroppen at jeg blir litt friskere ;-) Oslogutten jeg bor med derimot, han synes det er kjempeekkelt. Så er du hvert fall advart, dersom du skulle tørre å prøve deg på denne magiske drikken.
IMG_5986
Hovedingrediensen er altså treak, men det er ikke bare-bare å få tak i. Det ble solgt på apotek før, men det tror jeg de har sluttet med. Skulle du være så heldig å få tak i treak så gjør du slik: kutt av en cm eller to, knus treaken og smelt i en kjele med litt vann. Hell oppi ønsket mengde melk, varm opp og tilsett både litt salt og litt sukker. Får du ikke tak i treak så kan den lages med et sterkt lakrispulver i stedet. Det kan du få kjøpt i spesialbutikker, velassorterte matbutikker eller i Sverige. Bland pulveret med melk, varm opp og tilsett salt og sukker.

IMG_5979
Sånn overlever jeg en kraftig forkjølelse. Treakmelk, vann, nesespray, mykt papir, blader, herlig dundyne og Sex and the City. Og selvsagt en snill samboer som kjøper med hva enn jeg befaler fra butikken. God bedring!

5 tanker om “Super forkjølelsesmikstur

  1. God bedring. Treakmelk er fantastisk godt. Kan også drikkes en vanlig søndag av alle. For når tåkå er tett rett utenfor huset, våt og guffen snø, og vi har «mistet» en time, så er en god kopp treakmelk en skikkelig kosedrikk som muntrer opp i grå dag.

Skriv en kommentar