Verdens beste ostekake

På påskens siste fridag bestemte jeg meg for å lage ostekake. M plaget vettet av meg hele ettermiddagen og maste om at kaken skulle bli ferdig. Man skulle jo tro at en 25 år gammel mann klarer å vente til geléen har stivnet… «Kake.. NÅ!». Den gang ei.

Dette er altså oppskriften på verdens beste ostekake. Dersom du tror at du har smakt verdens beste ostekake så må du likevel gi denne en sjanse, for det ER virkelig verdens beste! Oppskriften er hentet fra et ukeblad for mange, mange år siden.

IMG_61052

Du trenger:
225 g Digestivekjeks
120 g smør
1 pakke sitrongelé
225 g philadelphiaost, naturell
120 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
3 dl lettrømme
1 pakke valgfri gelé (jeg pleier å bruke appelsin, men denne gangen ble det påskegul sitron)

IMG_60692

Slik gjør du:
Knus kjeksen og smelt smøret. Bland sammen og legg det i bunden av en rund form. La det kjøle seg ned i kjøleskapet mens du lager resten. Lag sitrongele med halv mengde vann, 2,5 dl. Avkjøl til den begynner å tykne. Jeg pleier å avkjøle i et vannbad med kaldt vann hvis jeg vil at prosessen skal gå litt fortere. Rør osten myk, tilsett melis, vaniljesukker, rømme og til slutt geléen. Visp fløten og ha den sammen med det andre. Her pleier jeg å vispe det sammen med miksmaster slik at det ikke blir noen klumper. Hell alt over i formen og sett det kaldt.

IMG_60992

Kaken kan serveres slik, eller du kan lage et gelélokk til. Da venter du til kaken har stivnet før du lager gelé, igjen med halv mengde vann. Vent til geléen er kald, men før den begynner å stivne. Hell den over kaken og sett den kjølig slik at geléen stivner. Pynt gjerne med frukt og bær.

IMG_61092

Skriv en kommentar